De afvalmobiel

Drie dagen lang stond er een grote blauwe kar op het kerkplein; “de afvalmobiel”.┬áDat is een omgebouwde marktwagen, die is onderverdeeld in modules. Die focussen zich op preventie, hergebruik, sorteren en recycleren van afval. De afvalmobiel kon bezocht worden door onze leerlingen tot het 4de leerjaar. Het project moet kinderen overtuigen om zowel op school als thuis duurzamer te leven. Nu maar hopen dat het iets heeft opgebracht. We doen alvast op school ons best om te sorteren, te recycleren en te hergebruiken. Enkele voorbeelden:

  • Preventie: we vermijden PMD, we gebruiken een brooddoos en een hervulbare waterfles
  • Sorteren om te recycleren: papier en karton, restafval, GFT, batterijen, inktcartridges, …
  • Hergebruiken: kladpapier, knutselen met verloren materialen, …

februari deel 6 026 (1)