Gezocht: oude GSM’s

Onze school neemt deel aan een gsm-inzamelactie. Deze actie wordt in de Vlaamse scholen georganiseerd door GoodPlanet Belgium, in samenwerking met Belgacom.

Helpen jullie ons om zo veel mogelijk mobiele telefoons in te zamelen? Je kan deze toestellen van 3 november tot 8 februari 2015  deponeren in de inzamelbox in de inkomhal. We hebben er minstens 50 nodig. De oplader moet er niet bij.

Waarom inzamelen?

Wist je dat wereldwijd slechts 1 tot 2% van alle gsm’s gerecycleerd wordt?

Deze toestellen zitten echter nog boordevol waardevolle grondstoffen. Met deze actie willen we vermijden dat ongebruikte toestellen ergens blijven liggen in een lade, of erger, in de gewone vuilbak belanden.

Waarom op school?

95% van de Europese jongeren heeft een gsm of smartphone, maar de gemiddelde gebruiksduur bedraagt slechts 1 jaar.

Door actief deel te nemen aan dit project ontdekt jouw zoon of dochter het belang van preventie, hergebruik en een juiste verwerking van elektronisch afval. Aan de inzamelactie wordt immers ook een sensibiliseringscampagne rond de levenscyclus van de gsm gekoppeld.

Waarom zoveel mogelijk?

Hoe meer toestellen we inzamelen:

  • hoe minder grondstoffen we verkwisten. Indien de toestellen niet meer geschikt zijn voor hergebruik worden ze immers op een hoogwaardige manier gerecycleerd.
  • hoe groter de beloning die wij als school krijgen. Voor de geleverde inzet kunnen we immers kiezen uit kwalitatieve tablets, desktops of laptops. Deze toestellen zijn volledig opgefrist en krijgen op onze school een tweede leven.  Zo kunnen we onze onderwijsinfrastructuur verder uitbouwen, wat onze leerlingen ten goede zal komen.

Meer weten over de levenscyclus van een gsm? Kijk eens op  www.goodplanet.be/gsm

Alvast bedankt voor jullie inzet!

DSCF2970