Gezond bezig!

DSCF3078

 

Fruit-in-de-boekentas

Vandaag kregen al onze leerlingen een fruitdoosje mee, geschonken door de gezins-en welzijnsraad. Daarmee willen ze het ideale tussendoortje nl. een heerlijk stuk fruit of groente in de kijker zetten. Ze hopen dat het fruitdoosje gebruikt wordt voor het dagelijks stuk fruit.

Als school willen we ook de gezonde tussendoortjes promoten. Daarom lanceren we een nieuwe gewoonte! Woensdag wordt fruit-in-de-boekentasdag! Dit betekent dat de leerlingen op woensdag enkel fruit of groente als tussendoortje mogen eten tijdens de pauze.

Zo hebben we een 2de fruitdag, want op dinsdag krijgen de kinderen fruit geschonken door de ouderraad.

Water

In ons gezondheidsbeleid hebben we ook aandacht voor de drank. De waterfles in de klas heeft meer en meer succes.

Voldoende drinken zorgt voor een goede vochtbalans in de spieren en hersenen. Je bent fitter en kan je beter concentreren in de klas. Water is de beste keuze.Vanaf 6 jaar hebben kinderen dagelijks 1.5 liter vocht nodig. Bij kleuters ligt de behoefte iets lager, zij hebben genoeg met één liter. Dit is niet weinig en daarom spreid je de inname best over de hele dag, vandaar onze keuze om water in de klas te laten drinken tussen de lessen door. Ook bij het middagmaal stimuleren we de leerlingen om voldoende te drinken.