Bijen – en insectenhotel De Bergop

unnamed unnamed (1)

Ons¬†bijenhotel is in aanbouw. De schilders van de 3de kleuterklas zijn hier bezig met de decoratie. Nu nog de “meubels” en het hotel kan zijn deuren openen.

We hopen volgende gasten te mogen verwelkomen: de wilde bij, de metselbij, de sluipwesp en de graafwesp. Al deze insecten zijn zeer belangrijk voor de bestuiving en eten kleine insecten zoals bladluizen, muggen, … Naasten bijen is er ook plaats voor andere nuttige insecten zoals de roofkever ( ingezet tegen wolluis), de oorworm (afvaleter en bestrijder van luizen), de vlinder (voor de bestuiving), het lieveheersbeestje (eet bladluizen), de gaasvlieg (eet bladluizen en wolluizen) en de galmug ( voedt zich met bladluis, schildluis, witte vlieg en spint).

Deze insecten zijn zeer belangrijk in onze natuur en dienen dan ook beschermd te worden. Met ons hotel willen we ook hier een steentje toe bijdragen!