Zin in zee op woensdag

Na een vrolijke ochtenddans en een stevig ontbijt trokken we met de tram naar het duinenhuis in Koksijde. In dit educatief centrum stonden er 2 activiteiten op het programma: zeesnuisteren op het strand en doe-activiteiten in het duinenhuis zelf. Op het strand maakten we kennis met de vloedlijn waar we toch wel speciale vondsten deden. Onze gids Rudy was er zelf van in de wolken. Voor ons heeft het strand (bijna) geen geheimen meer. Zelfs de K3 worm (= 3 kantige kalkkokerworm), de zeecypres, de perkamentkokerworm, de zeeklit, het zeldzame wenteltrapje, … hebben we gevonden. In het duinenhuis zelf maakten we onze eigen haven, oefenden we de verschillende knopen, speelden we het “wie is het spel” en bouwden we een drijvend dorp. Na het vieruurtje wandelden we langs het strand terug naar de Midwester. Daar konden we ons uitleven in de tuin. Na een lekker avondmaal (worst met appelmoes) en de rest van de film gingen we moe maar voldaan naar bed!

Slaapwel en tot morgen!

De ochtenddans!

De ochtenddans!

De zeekenners

De zeekenners

Het duinenhuis

Het duinenhuis

Oei! Waar zijn onze benen?

Oei! Waar zijn onze benen?

Wat zoek ik?

Wat zoek ik?