Buiten LES dag

Op    https://www.gezondeschool.nl/advies-en-ondersteuning/gezonde-schoolpleinen/12-april-buitenlesdag-doe-mee  lees je dat in Nederland de eerste buitenlesdag wordt georganiseerd:

Buiten leren, maar ook buitenspelen en buiten bewegen is leuk en heeft ook nog eens een gunstig effect op gezondheid en leerprestaties. Leerlingen leren op onderzoekende en speelse wijze én de lessen kunnen eenvoudig gecombineerd worden met bewegen. Daarom wordt op dinsdag 12 april de allereerste Buitenlesdag van Nederland georganiseerd.

Op scholen door het hele land gaan kinderen op 12 april naar buiten om te leren. Ze krijgen buiten gym, tekenles, of leren over de natuur. Maar ook taal- en rekenlessen zijn buiten vaak veel leuker dan binnen.

In Vlaanderen is het vandaag 13 april BUITENSPEELDAG.

Hieraan wilden wij als Buitenschool  een BUITENLESDAG koppelen. Als buitenschool zijn we volop bezig met outdoor learning.

Vandaag 13 april kwamen we extra naar buiten.  Alle klassen organiseerden outdoor activiteiten. Dergelijke activiteiten starten altijd met ons buitenlied. We merken dat de kinderen veel enthousiaster zijn, geconcentreerd zijn en zin hebben in leren. Daarnaast werken we aan de sociale relaties, het welbevinden, duurzaamheid en burgerzin. De kinderen bewegen meer en leven gezonder. Volgende argumenten komen ook aan bod: tot rust komen, creativiteit, ontdekken, probleemoplossend denken, leren leren, zelfstandigheid, tegen een stootje kunnen, beetje risicovol spelen, …

Samen probleemoplossend denken!

Samen probleemoplossend denken!

Doen!

Doen!

P1090791

Muzisch bezig zijn!

Muzisch bezig zijn!