Een goede start!

Het nieuwe schooljaar en de nieuwe klassen worden tot leven geblazen!

Het nieuwe schooljaar en de nieuwe klassen worden tot leven geblazen!

Het is zover: het nieuwe schooljaar is gestart! Misschien keek jij er stiekem al een tijdje naar uit, of misschien mocht die rustige zomer wel eeuwig blijven duren? Hopelijk heeft iedereen genoten van de zomer en zijn de batterijen weer opgeladen voor het nieuwe schooljaar.

Wij zijn heel blij dat we ons 2de jaar als buitenschool mogen starten. Het is een grote meerwaarde voor onze leerlingen. Buiten leren heeft zoveel voordelen. De kinderen zijn gemotiveerd en enthousiast en dit alleen al bevordert het leervermogen. De actieve werkvormen, de buitenlucht, het samenwerken, het actief spelen in de tuin is goed voor de gezondheid, ontwikkelt de sociale vaardigheden, vermindert de stress, geeft zelfvertrouwen, stimuleert de fantasie en de creativiteit.

Het feit dat we een buitenschool zijn belet ons niet ook te investeren in de binnenruimtes. Ook die vinden we heel belangrijk. In een nette aangename ruimte is het leuker vertoeven. Vandaar dat we ieder jaar heel wat werk verzetten om de infrastructuur te verbeteren. We hebben ook al weer heel wat plannen die we willen realiseren.

Het wordt een “Ik voel me goed-schooljaar!” Het welbevinden van kinderen en leerkrachten staat dit jaar centraal. We willen dat iedereen zich super goed voelt in onze school. 

Misschien zijn er onder jullie die op zolder hebben gezeten: om grote kuis te houden of om te spelen; om schatten te zoeken. Wij ook! We hebben de laatste tijd veel op de zolder gezeten!

Heel wat jaren geleden had meester Frank (de vroegere directeur) plannen laten maken om op zolder 2 klassen in te richten. Die plannen zijn toen blijven liggen omdat er andere werken voorrang moesten krijgen.

In 2013 hebben we die plannen weer uit de kast gehaald en nu zijn we zover: de klassen kunnen in gebruik genomen worden door het 5de en 6de leerjaar.

Dank zij die nieuwe klassen is er extra ruimte vrij gekomen voor andere doeleinden.

Het 3de leerjaar is verhuisd naar de klas van het 6de leerjaar. Zo zit de 2de graad op hetzelfde verdiep, wat handig is om samen te werken.

Het vroegere 3de leerjaar is nu een multifunctionele ruimte voor de kleuters. Om handig te bereiken hebben we een doorgang gemaakt van de gang van het 1ste kleuter naar de, wat we zullen noemen, de “vlinderklas”. Dat wordt speelruimte, een plaats voor yoga, dans, schrijfdans, mogelijkheid om een film te bekijken. Het zal ook gebruik worden als slaapklas voor de allerkleinsten.

Hartelijk dank aan de ouders die dit werk gedaan hebben voor ons en in het bijzonder aan onze 2 schilders!!

DSC07041DSC07052DSC07032

De zolder is niet langer een zolder!

De zolder is niet langer een zolder!