IK (leeuw)+ JIJ (kameel) = WIJ

Ik ben een leeuw; jij bent een kameel. Ik ben een goede leider en jij volgt de opdracht of de instructie. Op die manier komen we tot een goed resultaat. Het is belangrijk om goed te kunnen leiden en te kunnen volgen.


Foto

LEEUW
leiden, geven van informatie en richtlijnen, voorstellen doen, raad geven …
De leeuw is de koning van de dieren. Hij weet altijd raad en wijst de weg. Hij neemt stevig de leiding in handen. Een kind dat zich gedraagt als een leeuw, kan uitleggen hoe een spel in elkaar zit, geeft duidelijke richtlijnen, geeft informatie aan derden, doet voorstellen, geeft advies…

Foto

KAMEEL
volgen, aannemen van richtlijnen en informatie, raad of uitleg vragen
De kameel is een volgzaam woestijndier, hij loopt mee in de karavaan. Hij gehoorzaamt en draagt alle lasten zonder zeuren. Een kind dat zich gedraagt als een kameel, voert een gegeven opdracht uit, vraagt om uitleg, zoekt informatie op, vraagt raad.