Info inschrijvingen

Start jouw kind (geboortejaar 2022) voor het eerst in de basisschool?

Verandert jouw kind van school?

Samen met 7 basisscholen in Anzegem werken we met een aanmeldingsprocedure.

Voorrang voor broers en zussen!

Kinderen die al een broer of zus (ook halfbroer, halfzus, stiefbroer en stiefzus) hebben op school en kinderen van een personeelslid hebben voorrang. Zij kunnen inschrijven VOOR de start van de aanmeldingsperiode, dus voor 27 februari 2024. Deze kinderen kan je inschrijven op het secretariaat of via de website www.debergop.be. Klik bij “inschrijvingen” op “voorinschrijving” en vul de gegevens in.

Hoe aanmelden?

STAP 1: ONLINE AANMELDEN
Van dinsdag 27 februari om 9u00 tot en met dinsdag 19 maart om 16u00 loopt de aanmeldingsperiode voor kinderen die niet tot de voorrangsgroepen behoren.
Volg volgende stappen voor een online aanmelding:

1) Ga naar de website van de school: www.debergop.be  klik daarna op het tabblad “inschrijvingen” en klik door op “aanmelden
  OF surf naar anzegembao.aanmelden.vlaanderen 

2) Vul de gegevens in van de ouder/voogd en van het kind:
  → naam, voornaam, geboortedatum, adres en rijksregisternummer

3) Kies scholen in volgorde van voorkeur
  → geef hier minimum 1 en bij voorkeur 3 schoolkeuzes op

4) Controleer en bevestig

STAP 2: VERDELING VAN HET SYSTEEM
Van zodra je je kind hebt aangemeld, doet het aanmeldingssysteem zijn werk. Het systeem kijkt of er voldoende plaats is, ordent de aanmeldingen en laat weten in welke school je kind een plaats heeft.
Alle kinderen worden geordend op basis van hun eerste schoolkeuze.
Zijn er voldoende plaatsen op de school? Dan hebben alle kinderen een plaats in hun voorkeursschool.
Zijn er niet voldoende plaatsen? Dan zal het systeem ordenen naar afstand. De kinderen worden hierbij gerangschikt volgens de afstand van de woonplaats (domicilie) van het kind tot aan de school. Kinderen worden dan toegewezen aan de school die het dichtst bij de woonplaats ligt.

STAP 3: BEKENDMAKING RESULTATEN
Op vrijdag 19 april 2024 ontvang je het resultaat van de aanmelding. Dit zijn de gegevens van de school waar je je kind kan inschrijven.

STAP 4: INSCHRIJVEN OP SCHOOL
Maak tussen maandag 22 april en maandag 13 mei 2024 een afspraak met de school om je kind in te schrijven. Van zodra je als ouder/voogd de leerlingenfiche hebt ondertekend, is de inschrijving definitief. Of schrijf in via onze website www.debergop.be. Bij “inschrijvingen” vind je “voorinschrijving“.

STAP 5: VRIJE INSCHRIJVINGEN
Heb je geen school toegewezen gekregen, dan kan je vanaf donderdag 23 mei 2024 jouw kind nog inschrijven in onze school op voorwaarde dat er in die klas nog plaats is.

Bij problemen kan je altijd terecht op het secretariaat. We helpen je graag verder.