Werking

DSC01770

Na enkele jaren leren en proberen kiezen we voor outdoor education. Zo willen we tijdens de lessen vaker naar buiten gaan i.p.v. in de klas te blijven zitten.

DSC01982 lDSC03454

Er komen verschillende leervormen aan bod. Op die manier kunnen we de omgeving zoals de tuin, het bos, de straat, …als lesmateriaal gebruiken. Maar even goed nemen we onze boeken en schriften mee naar buiten in de buitenklas, en doen we precies hetzelfde als binnen. Of de speelplaats wordt ons blad waarop we schrijven. DSC03698

Of wat dacht je van buiten de tafels, de provincies en de Franse werkwoorden te oefenen in de vorm van een spel?

Misschien vraag je je af: wat is het nut daarvan?

Eerst en vooral willen we een uitdagende leeromgeving voor onze kinderen creëren. Allerhande activiteiten buiten motiveren de kinderen en stimuleren het leren. Wat je zelf kan doen, onthoud je beter! Uitdagende oefeningen, wisselende werkvormen, variatie, meer beweging, … maakt het leren voor de kinderen zoveel boeiender! De leerstof sijpelt binnen via ALLE zintuigen. Wat een kind minder graag doet, wordt plots zoveel leuker om te doen… En of de concentratie hoger is!!DSC03109

Leren in een natuurlijke omgeving versterkt ook de sociale relaties.DSC03101

De kinderen moeten meer samenwerken en leren rekening houden met elkaar. Hun creativiteit, organisatietalent en samenspel wordt er uitgedaagd.DSC03502

Het is belangrijk dat kinderen leren dat ze behoren tot een gemeenschap en dat ze verantwoordelijkheid leren dragen.

Door veel te werken in en rond de natuur wordt de band met het milieu versterkt en willen we onze kinderen laten opgroeien tot volwassenen die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen.

Outdoor education zorgt voor zoveel meer plezier in het leren. Het maakt  kinderen gelukkig en gelukkige kinderen bereiken veel meer!

DSCF3098

Onze kinderen hebben de dag van vandaag nood aan meer beweging. Ook hier dragen we ons steentje bij.

125

Deze manier van werken heeft een heel positieve invloed op de totale ontwikkeling van het kind. En onze leerlingen zijn super enthousiast!!

Wil je verder kennismaken met deze nieuwe visie? We verwelkomen je graag voor een rondleiding. Je kan ons bereiken op de nummers 056 68 05 15  en 0495 45 71 02 of via mail info@debergop.be.

Van harte welkom!