Welkom

Beste ouders

Het Bergop-team heet u van harte welkom in onze school

Buitenschool De Bergop is gelegen in de mooie Vlaamse Ardennen aan de voet van de Tiegemberg.
Deze helling symboliseert onze school:

De kinderen gaan de berg op van peuter tot en met het 6de leerjaar.
Ze dragen een rugzak die stilaan gevuld wordt met heel wat waarden en kennis. Sommigen stappen de berg heel vlot op, zonder problemen. Ze klimmen soms zo gemakkelijk dat ze onderweg nog tijd hebben om een ommetje, een extraatje, te maken. A
ndere kinderen hebben wat moeite om de berg te beklimmen; zij hebben een helpende hand nodig, iemand die de rugzak helpt dragen, iemand die een steuntje in de rug geeft. We respecteren en houden rekening met elkaars tempo. Onderweg hebben we oog voor de natuur en de cultuur die we tegenkomen. De beweging zorgt ervoor dat we een gezond lichaam hebben. Het dynamisch Bergop-team staat dagelijks in voor de begeleiding van elk kind tijdens zijn/haar tocht door het basisonderwijs.

De Bergop is een BUITENSCHOOL. We gaan regelmatig naar buiten. Allerhande activiteiten buiten motiveren de kinderen en stimuleren het leren.We creëren een uitdagende leeromgeving. Wat de kinderen zelf doen, ervaren, beleven onthouden ze beter. Uitdagende oefeningen, wisselende werkvormen, variatie, meer beweging, …maakt het leren voor de kinderen zoveel boeiender. De leerstof sijpelt binnen via ALLE zintuigen. Wat een kind minder graag doet, wordt plots zoveel leuker. En de concentratie is hoger! Leren in een natuurlijke omgeving versterkt ook de sociale relaties.

Leren in een natuurlijke omgeving is een unieke kans!

Meer info i.v.m. de Buitenschool vindt u bij de rubriek BUITENSCHOOL op deze website.

Kom kennismaken met onze school.

Van harte welkom!