Dikke truiendag in Valentijnsfeer

9992e1f0-6056-4e33-b991-8d45505f2c67Wie vandaag iets roods aanhad heeft duidelijk zijn liefde voor onze planeet getoond!

Vandaag was het dikke truiendag. Wat startte als een symbolische actie om het Kyotoverdrag in de verf te zetten, is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde. Ook wij deden mee, want energieverbruik, bescherming van het milieu, zorg voor de natuur, … vinden wij belangrijk. In alle klassen kwam het onderwerp een bod en de verwarming werd 3 graden lager gezet

Wist je dat?

Als u een dikke trui of thermische onderkleding draagt, kunt u de thermostaat lager zetten. Eén graad minder betekent gemiddeld 7% minder stookkosten en broeikasgassen. Ook door lichten te doven bij het verlaten van een ruimte, toestellen uit te schakelen na gebruik, de verwarming correct af te stellen, … kunt u energie besparen en de CO2-uitstoot verminderen. Op de website van Dikketruiendag vindt u nuttige tips om het hele jaar door energie te besparen(externe website)