Zeeklas: dag 3

Dag 3! Wat gaat de tijd snel! Na een lekker ontbijt stapten we de tram op richting Duinenhuis. Daar kregen we 2 activiteiten. Bij de ene activiteit kregen we 10 doe-stations die allemaal met de zee te maken hebben zoals bijvoorbeeld schepen uit een haven krijgen, zeemansknopen maken, de kustlijn reconstrueren,…

De andere activiteit was zeesnuisteren op het strand. Samen met een gids (die zot is …van de zee) gingen we op zoek naar zeeschatten. Er was enorm veel te vinden: de zeeklit, de zee√ęgel, het wenteltrapje, de zeldzame purperslak, een enorme krabbeschaar, de perkamentkokerworm, … om er maar enkele te noemen. De gids was verbaasd over onze kennis!

Met de rest van de film, gezelschapsspelen, tof bezoek, een lekker avondmaal, een spannende quiz en een bezinningsmoment sloten we deze actieve dag af.

Tot morgen!