Waarom gooi je niet zomaar een bananenschil weg?

Het 1ste kleuter heeft als MOS thema FRUIT. Ze zijn volop bezig met de onderzoeksvraag: Waar is de bananenschil goed voor?                                                Hieronder lees je het antwoord op deze vraag. Zeker doen, je zal bijleren!

Deze week is juf Rosa met een delegatie in alle klassen op bezoek geweest om hun bevindingen te delen met alle anderen.

Samen met oudere leerlingen zullen de kleuters biologische producten maken om te gebruiken in onze moestuin en fruittuin.

ter info:

Bananenschil helpt om jeuk van een muggenbeet te stoppen

Ook last van die constante jeuk van die irritante muggen die je gestoken hebben? Wrijf met de binnenkant van een bananenschil over je muggenbeet en de jeuk verdwijnt. Heerlijk gevoel! En als de muggenbeet na een tijdje weer begint te jeuken, wrijf je er gewoon weer met een bananenschil overheen. Makkelijk toch?

Bananenschil maakt je tanden witter

Wrijf een stukje van de binnenkant van de schil zachtjes 2 minuten lang over je tanden en laat het merg er dan 5 tot 8 minuten op terwijl je je mond open houdt en met je tong vanaf blijft. Daarna veeg je het er met een doekje af. Bij dagelijks gebruik zou je na een paar weken effect moeten zien.

Bananenschil om splinters te verwijderen

Snij een stukje bananenschil af en plak de schil met de binnenkant over de splinter. Laat de bananenschil een tijdje zitten en de splinter komt los te zitten waardoor je hem er gemakkelijk uit kunt halen.

Bananenschil als compost

Voeg bananenschil(len) aan je compost en je zal heel snel merken wat voor verschil het maakt. Regenwormen zijn verzot op rottende bananenschillen.  Compost zou rijker zijn aan voedingsstoffen.

Bananenschil tegen bladluis

Bladluizen zullen hun boeltje pakken als je stukjes bananenschil ongeveer 2 cm onder de grond bij de stam van de plant begraaft of rond de plant legt.

Bananenschil als voedsel voor dieren

Een bananenschil (eventueel in stukjes) kan je geven aan je (huis)dieren als voedsel. Vooral kippen vinden dit erg lekker. Sommige konijnen houden ook van een bananenschil. Wees er wel zeker van dat de schil gewassen is.

DE SCHIL VAN DE BANAAN BEVAT MINERALEN : mangaan, kalium en magnesium.

WAAROM  NIET  EENS  PROBEREN!!!!!!!!!